En Kaliteli
Vidanjör Hizmeti
E-Posta
info@vidanjorkukahizmeti.com
Bize Ulaşın
0532 178 94 60
En Kaliteli
Vidanjör Hizmeti
E-Posta
info@vidanjorkukahizmeti.com
Bize Ulaşın
0532 178 94 60

Pimaj Tıkanıklık Açma. İstanbul ve Çevresine  Hizmeti Vermekteyiz. Vidanjör araları, kuka araçları ve robot cihazlarımız ile pimaj tıkanıklığı açıyoruz.

Pimaş tıkanıklığı açma, böyle sorunlar ortaya çıktığı zaman uygulanan bir yöntemdir. Bu boruların tıkanmasında birçok farklı faktör mevcuttur. Mesela bilinçsiz kullanım bunun başında gelmektedir.

Su giderlerine atılan yabancı maddeler ve bunların zaman içerisinde birikmeye başlaması, pimaşların tıkanmasına sebep olabilmektedir.

Aynı zamanda büyük kanalizasyon borularında da benzer riskler söz konusudur. Şehir sularının toplandığı yer olan bu borular, çok farklı etkenlere bağlı olarak tıkanabilmektedir.

Pimaşların tıkanması sonrasında, banyo ya da tuvaletler kullanılmaz hale gelmektedir. Çünkü bu soruna bağlı olarak su giderlerinden devam etmesi gereken su ve pislikler, tıkanma neticesinde geriye gelmekte ve bu da insan hayatını olumsuz bir şekilde etkilemektedir.

Pimaş tıkanıklığı açma, uzmanlık isteyen bir durumdur. Çünkü oldukça hassas olan bu borular açılmaya çalışılırken, kırma ya da çatlama gibi eylemler ortaya çıkabilmektedir. Bundan dolayı da uzman ve alanında profesyonel olan insanların tercih edilmesi gerekmektedir.

Pimaş Tıkanıklığı Açma Ücreti

Pimaş tıkanıklığı açma, ülkemizde son derece ilerlemiş ve modern teknolojiler ile yapılmaktadır. Bu teknoloji yurtdışından satın alınmaktadır.

Hiçbir şekilde borulara en ufak bir zarar dahi vermeyen bu teknoloji ile beraber, sorunlar çok kısa bir süre içerisinde ortadan kaldırılmaktadır. Sorunun olduğu yere ve boyutuna göre değişen yöntemler tercih edilmektedir. Pimaşların kalınlığı ya da büyüklüğü de bu yöntemlerin çeşidini belirlemektedir.

Bir mesken içerisinde ortaya çıkan pimaş tıkanıklığını ortadan kaldırmak için oraya gelen uzman ekipler, öncelikle sorunun olduğu bölgeyi tespit etmeye çalışırlar.

Pimaşın geçtiği yer kontrol edilir. Bu işlemden sonra teknoloji devreye girmektedir. Robot adı verilen bir cihaz ile pimaş borularının içi kontrol edilmektedir.

Bu kontrol işlemi yapılırken de görüntüleme tekniğinden faydalanılmaktadır. Robotların uzayabilen uzun kabloları mevcuttur. Özel bir maddeden üretilmiş olan bu kabloların ucunda da kameralar mevcuttur. Bu kamera sisteminin kullanılması büyük avantajlar sağlamaktadır.

Bu avantajların başında da boruların içinin istenildiği gibi görüntülemesi gelmektedir. Boru içlerine sarkıtılan bu kablolar hareketli bir şekilde boru içlerinde gezdirilir.

Ucunda yer alan küçük kamera sayesinde içerden net görüntüler alınmaktadır. Bu görüntüler hemen dışarıdaki bilgisayar ekranına yansıtılmaktadır. Bu ekran başında bekleyen uzman personel ise net bir şekilde borunun içerisini izleyebilmektedir. Böylelikle sorunun olduğu bölge de hemen tespit edilmektedir.

Pimaş tıkanıklığı açma işlemleri kapsamında sorunlu bölge tespit edildikten sonra ona göre bir işlem yapılmaktadır. Su borusunun ne kadar dibinde olursa olsun, yabancı madde buradan çıkarılmaktadır. Bunun içinde öncelikle tazyikli su verme işlemi gelmektedir.

Özel bir sistem ile çalışan bu işlem sayesinde, boru içerisine sıkışmış olan yabancı maddenin, giderden akıtılması sağlanmaktadır. Çok şiddetli bir şekilde verilen tazyikli su, yabancı maddeyi hareket ettiremiyorsa bu defa daha değişik yöntemler devreye girmektedir.

Robot ile beraber özel bir cihaz sayesinde boru içerisindeki yabancı madde çekilmeye çalışılır. Çünkü yabancı maddenin sert olması, yerinden hareket ettirilse bile, ilerleyen başka bir bölgede tekrar tıkanıklığa yol açacaktır. Bundan dolayı da bu yabancı maddenin çekilmesi gerekmektedir.

Bu yüzden de vakum ile çekme işlemi uygulanmaktadır. Pimaş tıkanıklığı açma işlemleri çerçevesinde uygulanan bir diğer yöntem ise yabancı maddenin kırılarak ortadan kaldırılmasıdır. Bu bağlamda özel bir cihaz kullanılmaktadır.

Bu aletin ucu oldukça sivridir ve her türlü yabancı maddeyi parçalayacak güçtedir. Yabancı maddenin üzerine getirilen bu alet, sıkışmış olan cismi parçalamakta ve sorunu da kökten çözmektedir.

Pimaş Tıkanıklığı Açma Yöntemleri

Özel robotun bu işlevi sayesinde, herhangi olumsuz bir görüntü de ortaya çıkmamaktadır. Pimaş tıkanıklığı açma işlemi bu çerçevede kolay bir şekilde yapılabilmektedir.

Böylelikle pimaş içerisine sıkışan cisim de ortadan kalkmış olmaktadır. Tüm bu işlemler yapılırken, mesken sahiplerinin kabusu olan ve gereksiz kabul edilen yıkma, kırma ve dökme işlemleri ortaya çıkmamaktadır. Bu sistem uygulanırken kameraların kullanılmasının önemi büyüktür.

Çünkü kameralar sayesinde sadece yabancı maddelerin tahlili ve nerede oldukları görülmez. Aynı zamanda pimaşların yapısı da incelenerek, olası başka problemlerin de önüne geçilmektedir. Çünkü boru tıkanıklıkları yaşandığı zaman, yabancı madde çok sert ise boruya büyük zarar vermektedir.

Bunu da en iyi kamera sistemi görüntülemektedir. Kamera sistemi olmadan yapılan tıkanıklık açma işlemleri, belirli bir süre sonra tekrar ortaya çıkacaktır. Bu yüzden, robotların önemi oldukça hayatidir. Kameralar sayesinde pimaş borularına yabancı maddeler tarafından verilen zararlar da iyi bir şekilde görülebilmekte ve analiz buna göre yapılmaktadır.

Bu sistemin en büyük artılarında birisi çevreye herhangi bir şekilde zarar vermemesidir. Çünkü boruların içerisinde yer alan tıkanıklığı açmaya çalışan bu sistem, kırma ya da dökme işlemlerine kesinlikle başvurmamaktadır. Kulağa oldukça garip gelse de, teknoloji sayesinde bu durum ortaya çıkmaktadır.

Eski yıllarda uygulanan ve boruların dahi zarar gördüğü yöntem ve teknikler artık çok geride kalmıştır. Bunun bilincinde olan firmalar, yurtdışında kullanılan bu cihazları getirerek, bu tip sorunlar yaşayan insanların problemlerini çok kısa bir zaman diliminde çözmektedirler.

Bir mesken için hayati derecede öneme sahip olan pimaş boruların tıkanması konusunda oldukça başarılı olan kameralı robot yöntemi, insanların da büyük beğenisini kazanmıştır.

Buna benzer sorunlar ortaya çıktığı zaman da robotlar kameralar sayesinde bu tip olumsuzlukları hemen kayıt altına almakta ve uzman personele çok net fikirler vermektedirler. Pimaş boruların bundan dolayı oldukça iyi bir şekilde bakımının yapılması gerekmektedir. Burada özellikle bireylere büyük işler düşmektedir.

İnsan sağlığını tehdit eden tıkanma olaylarının önüne geçmek için daha bilinçli bir şekilde tüketim yapılmalıdır. Bu çerçevede de boruların içerisine herhangi bir yabancı madde atılmaması gerekmektedir. Özellikle kadın pedi, bez ve saç yumakları gibi cisimlerin boru içerisine girmeye başlaması, ilerleyen dönemlerde bu boruların tıkanmasına yola açmaktadır.

Pimaş boruların bu tip durumlar ile karşılaşması sonucunda ise mutlaka işinin ehli olan uzman bir firmadan yardım istemek, en mantıklı seçenek olarak karşımıza çıkacaktır. Bu tip firmalar ile iletişim kurulduğu zaman da, gerçekten teknolojinin getirdiği nimetlerden faydalanıp, faydalanmadığı da sorulmalıdır.

Çünkü hiç kimse ev ya da işyerinin tahrip edilmesini, duvarların yıkılmasını ve boruların zarar görülmesini istemez. Bundan dolayı da kırıp, dökme işlemini kullanmayan firmaların tercih edilmesi gerekmektedir.

Bu tip firmaların kameralar sayesinde, tıkanıklıkları açması ile hem sorun kısa süre içerisinde çözülmekte hem de hata payı ortaya çıkmamaktadır. Ayrıca bu yöntem eski sistemlere göre de oldukça ucuzdur. Estetik açıdan da kusursuz olan bu sistem sayesinde pimaş tıkanıklıkları kısa sürede ortadan kalkmaktadır.

Post a comment

Your email address will not be published.

Tıkla Ara