En Kaliteli
Vidanjör Hizmeti
E-Posta
info@vidanjorkukahizmeti.com
Bize Ulaşın
0532 178 94 60
En Kaliteli
Vidanjör Hizmeti
E-Posta
info@vidanjorkukahizmeti.com
Bize Ulaşın
0532 178 94 60

Logar Tıkanıklık Açma Hizmeti. İstanbul ve Çevresine Kırmada Robot cihaz, vidanjör ve kuka kombine araçlarımız ile Logar Tıkanıklık Açma Hizmeti Veriyoruz.

Modern dünyanın bir getirisi olarak bizler artık son derece gelişmiş ve her açıdan modern şehirlerde yaşamaya başladık. Şehirlerde insanların hayatlarını kolay bir şekilde sürdürebilmeleri için birtakım altyapılara ihtiyaç duyulmaktadır.

Örneğin insanların evlerinde biriken pis su ve atıkların oluşturulacak şehir kanalizasyon şebekesine aktarılması gerekmektedir. Bu nedenle de inşa ettiğimiz evlerde kullandığımız pis suları ve atıkları evimizin dışına atmamızı buradan da şehir kanalizasyon şebekesine aktarmamızı sağlayan kanalizasyon boruları bulunmaktadır.

Evlerimizde kullandığımız atık su ve pisliklerin bu borular vasıtasıyla aktarıldığı şehir kanalizasyon şebekeleri ise evlerimizde kullanılan tesisat borularından çok daha büyük borulardan oluşmaktadır. Şehirlerde yer altına döşenmiş olan son derece büyük kanalizasyon boruları bulunmaktadır.

Bu boruların birbirine bağlanması sonucu da şehir kanalizasyon şebekeleri oluşmaktadır. Ancak tüm şehrin pis su ve atıklarının toplandığı bu kanalizasyon şebekelerinde herhangi bir sorun ortaya çıktığında bu sorunlara müdahale etmek oldukça zor olmaktadır.

İşte bu nedenle de şehir kanalizasyon şebekelerinde ortaya çıkabilecek sorunlara anında müdahale edilebilmesi için çeşitli noktalarda oluşturulmuş giriş kısımları bulunmaktadır. Adına logar denilen bu giriş noktaları sayesinde şehir kanalizasyon şebekesinde meydana gelecek herhangi bir sıkıntılı durumda olaya hızlı bir şekilde müdahale edilebilmektedir.

Dolayısıyla logarlar bir şehir kanalizasyon şebekesi için son derece önemli noktalardır. Şehir kanalizasyon şebekesi için bu denli önemli olan bu logarlarda ise zaman zaman tıkanıklıklar meydana gelebilmektedir. Logarların şehir şebekeleri açısından taşıdığı değer düşünüldüğü zaman logar tıkanıklığı açma konusunun ne kadar önemli olduğu anlaşılacaktır.

Logarlarda oluşabilecek tıkanıklıkların çeşitli sebepleri vardır. Örneğin yağmur suları ile birlikte akan pislikler logarları çok kolay bir şekilde tıkayabilmektedir. Ayrıca bazı insanlar tarafından logarların içerisine çöplerin atılması da logarlarda tıkanıklığa sebep olabilmektedir. İnsanlar logarların ne kadar önemli olduğunu ve bir logarın şehir kanalizasyon şebekesi açısından taşıdığı değeri bilmedikleri için logarların içerisine çok rahat bir şekilde çöp atabilmektedirler.

Logar tıkanıklığına sebep olan bu tür davranışların engellenmesi ise ancak insanların logarlar konusunda daha fazla bilgilendirilmesi sayesinde olacaktır. Logarların bu saydığımız sebeplerden dolayı tıkanması durumunda ise önemli olan logar tıkanıklığı açma yöntemlerinin hangileri olduğu ve bu yöntemlerin nasıl uygulanacağıdır.

Kırıp Dökmeden Logar Tıkanıklığı Açma

Logarlar şehir şebekelerinin oldukça önemli noktalarıdır. Bahsettiğimiz gibi şehir kanalizasyon şebekelerinde ortaya çıkacak bir soruna hızlı bir şekilde müdahale edebilmek için logarlar kullanılmaktadır.

Bu nedenle de logarlar kanalizasyon hizmetinde sürekliliğin sağlanması açısından da oldukça önemlidir. Ayrıca şehir kanalizasyon şebekelerinde pis su ve atıklar biriktiği için buralarda son derece zehirli gazlar ortaya çıkmaktadır. Şehir kanalizasyon şebekelerinde biriken metan gazı oldukça patlayıcı bir gazdır.

Metan gazı sıkıştığı zaman çok büyük tahribatlara yol açacak patlamalara sebebiyet vermektedir. Bu nedenle de şehir kanalizasyon şebekelerinde biriken metan gazının dışarı boşaltılması gerekmektedir. Şehir şebekelerinde biriken pis su ve atıklar dolayısıyla ortaya çıkan metan gazının dışarı atılmasını ve böylece olası bir patlamanın önüne geçilmesini sağlayan şey ise logarlardır.

Çünkü logarlar şehir kanalizasyon şebekesinin hava alma noktalarıdır. Dolayısıyla logarlarda meydana gelecek herhangi bir tıkanıklık durumunda şehir kanalizasyon şebekesinde biriken metan gazı patlayabilecek ve bu durumda da çok ciddi can ve mal kayıpları olabilmektedir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için yapılması gereken ise logar tıkanıklıklarına anında müdahale etmektir.

Logarlar son derece karmaşık yapıya sahip oldukları için bu tür tıkanıklıkları insanların kendi başlarına gidermeleri mümkün değildir. Bu nedenle de logar tıkanıklığı açma konusunda uzman bir firmadan yardım almak gerekir. Logar tıkanıklıklarında genellikler logarın içerisine bir kişi inmekte ve tıkanıklığın nerede olduğunu tespit etmektedir.

Ancak insan hayatını hiçe sayan bu yöntem hiçbir şekilde uygulanmaması gereken bir yöntemdir. Çünkü logardaki tıkanıklığı tespit etmek için logar kanalının içine giren kişi orada sıkışan metan gazının patlaması sonucu hayatını kaybedebilecektir.

Ayrıca şehir kanalizasyon şebekesinde biriken metan gazı patlamasa bile oldukça yüksek düzeyde olan bu zehirli gaza maruz kalmak insan sağlığı açısından da oldukça zararlıdır. Bu nedenle de böylesine büyük zararlar verebilecek gaz ile dolu bir alan bir insanın gönderilmesi son derece yanlıştır.

Ancak logar tıkanıklığı açma ile ilgili olarak gerekli tüm çalışmaları ve iyileştirmeleri yapmış olan uzman firmalar. Logar tıkanıklığını açmak için logar kanalının içine kimsenin girmesine izin vermemektedir. Bu uzman firmalar logar tıkanıklıklarını tespit edebilmek için kanalın içerisine son teknoloji ürünü olan kameralı görüntüleme cihazlarını göndermektedir.

Son derece gelişmiş bir teknoloji ile çalışan bu cihazlar sayesinde logarın neresinde, hangi bölgesinde tıkanıklık olduğu kolay bir şekilde tespit edilmektedir. İnsan sağlığını en üst seviyede tutan bu yöntem sayesinde hiçbir can kaybı yaşanmadan hatta hiç kimse zarar görmeden logar tıkanıklığına müdahale edilmektedir.

Bu sayede de şehir kanalizasyon şebekesinin akciğerleri konumunda olan logarlarda meydana gelebilecek tıkanıklıklar son derece hızlı bir şekilde ortadan kaldırılabilmektedir. Alanında uzman olan bu firmalar kameralı görüntüleme cihazları aracılığıyla logarın neresinde tıkanıklık olduğunu tespit ettikten sonra bu tıkanıklığı gidermek için de yine son teknoloji ürünü olan cihazlar kullanmaktadırlar.

Logar tıkanıklıklarının açılması konusunda son derece tecrübeli olan uzman ekipler tarafından gerçekleştirilen tıkanıklık açma işlemi sırasında ise hiçbir şekilde çevreye zarar verilmemektedir.

Logar Tıkanıklığı Açma Yöntemleri

Şehir kanalizasyon şebekesinde yaşanan tıkanıklıkların sebeplerinden birisi de kanalizasyon borularının aşınması veya kırılmasıdır. Böyle bir durumda tıkanan kanalizasyon boruları nedeniyle şehir kanalizasyon şebekesinde çok ciddi sorunlar ortaya çıkabilmektedir.

O yüzden de logar tıkanıklığı açma konusunda uzman olan firmalar tarafından öncelikle tıkanıklığın nedeni tespit edilmektedir. Bu uzman firmalar tarafından kullanılan kameralı görüntüleme cihazları aracılığıyla kanalizasyon borularında oluşan herhangi bir kırık veya çatlak da görüntülenebilmektedir.

Şehir kanalizasyon şebekesini oluşturan kanalizasyon borularında meydana gelecek herhangi bir aşınma, kırık veya çatlak durumunda bu boruların değiştirilmesi gerekmektedir. Yerin metrelerce altında bulunan kanalizasyon borularının değiştirilmesi ise son derece zordur.

Ancak logar tıkanıklığı açma ve şehir kanalizasyon şebekelerini oluşturan borularda oluşan kırık ve çatlak durumunda, bu boruların değiştirilmesi konusunda uzman olan firmalar sayesinde bu işlem son derece kolay bir şekilde yapılmaktadır. Çünkü son derece profesyonel bir şekilde çalışan bu firmalar tarafından logarlardaki tıkanmaların sebebini oluşturabilecek kırık ve çatlaklar bilgisayar sistemleri ile tespit edilmektedir.

Logarların içerisine salınan kameralı görüntüleme cihazı aracılığıyla edinilen görüntüler bir bilgisayara aktarılmakta ve burada uzman bir ekip tarafından detaylı bir şekilde incelenmektedir. İncelenen görüntülerde tespit edilen tıkanıklıklar veya da borularda tespit edilecek çatlaklara müdahale edebilmek için uygun yöntemler belirlenmektedir. Bilgisayarda incelenen görüntülerde tıkanıklık tespit edilmesi durumunda bu tıkanıklığı gidermek için çalışma yapılırken, borularda herhangi bir kırık veya çatlak tespit edilirse bu durumda boruların tamir edilmesi veya da değiştirilmesi konusunda gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

Dolayısıyla alanında uzman olan bu firmalar çalışmalarını son derece teknolojik bir şekilde yürütmektedirler. Bu sayede de hem zamandan tasarruf sağlayan hem de insan hayatını tehlikeye atan yöntemlerden uzak duran uzman firmalar verdikleri hizmet ile göz doldurmaktadırlar.

Kırmadan Logar Tıkanıklık Açma İçin Hemen Bize Ulaşın.

Post a comment

Your email address will not be published.

Tıkla Ara